Chronická nespavost

Večer když si jde celá rodinka lehnout já jsem ještě vzhůru třeba až do 3:00 vůbec necítím unavu prostě si mozek neřekne kdy už na čase jít spát beru hypnogen a ten mi nezabírá usnu s donucením až v 5:00 a vzbudím se v 9:00 a cítím se vyspalý. Udajně se léčím na začínající schizofrenii která není ještě potvrzena. Občas mívám malé svalové a nervové záškuby třeba z ničeho nic se mi začne malíček lehce hýbát,takový záškuby. Myslíte že by bylo vhodné zkusit spánkovou laboratoř, po případě jiná vyšetření? Předem děkuji za vaši odpověď s pozdravem Petr

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčin nespavosti může být celá řada. Dle Vašeho dotazu jste psychiatricky léčen, bylo by vhodné stav konsultovat s Vaším psychiatrem. Může medikaci uzpůsobit i spánkovým potížím. Druhou možností by bylo vyšetření u neurologa, nejlépe který se přímo věnuje spánkové medicíně. Ten pak případně indikuje další vyšetření. Na svalové záškuby by bylo jistě vhodné užívání magnesia.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: