Chronická rýma

Dobrý den,ráda bych se zeptala na stále se opakující rýmu mého manžela.Má ji tak dvakrát až třikrát do měsíce,trvá minimálně týden,takže vlastně neustále.Má úplně ucpaný nos,nemůže dýchat,smrká i krev.Paní doktorka ho zkoušela léčit kortikoidy,ted manžel nasadil bylinky,zatím bez výsledku.Alergii má na včelí píchnutí,tato rýma s tím nejspíš nesouvisí.Může jít o narušenou imunitu?Měl by podstoupit nějaké podrobnější vyšetření?Paní doktorka ORL mu řekla,že je zoufalec...Užívá Tritace na vysoký krevní tlak,mám obavy,aby mu neustálé smrkání nepřitížilo po této stránce.Děkuji Vám za odpovědˇ.Radka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Radko, záleží, jaké je rýma konzistence - pokud je vodnatá, ale manžel má ucpaný nos, jde pravděpodobně o alergii a měl by navštívit alergologa. Pokud je rýma hustá, žlutá až nazelenalá, jedná se o infekci a je nutné ji léčit - zde buď praktický lékař nebo zmíněný ORL, který předepíše antibiotika. Tritace s rýmou velmi pravděpodobně nesouvisí.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyškrtněte průjem a zácpu ze života!
Články: Vyškrtněte průjem a zácpu ze života!
Možná patříte k lidem...
Psychosomatika II: Když bolí duše, bolí i tělo
Články: Psychosomatika II: Když bolí duše, bolí i tělo
Podle Světové zdravotnické...
Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!
Články: Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!
Nepříjemný zápach z úst...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Koupelová sůl – droga, která má k relaxaci daleko
Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Články: Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Vědci totiž došli k názoru...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: