Chronické bolesti zad, tlumení bolesti apo-ibuprofenem a paralenem

Dobrý den, mám nález na páteři C5/6, 6/7 a L3/4. Otéká ruka, bolí mě pravá noha, mám bolesti ve svalech, občas se mi i špatně dýchá jak mám sevřené svaly. Rehabilitační lékař mi nabídl léčbu pomocí antioxidantních infuzí a kolagenové injekce do beder. páteře, nebo rázovou vlnu. Tyto metody nehradí pojišťovna, tak bych nerada opět podstupovala něco "pokus-omyl". Operaci mi vymlouvá, že v oblasti krční páteře nebývá úspěšná. Neustálé obstřiky pod CT mi také nedoporučuje. Užívání analgetik denně je zátěž na organismus, ale bohužel se bez nich neobejdu, alespoň je bolest snesitelnější. Poradil mi kombinaci apo-ibuprofenu 400 mg s paralenem 500 mg. Co by jste mi poradil vy?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zcela jistě je chybné paušalizovat, že operaci v krční oblasti nebývá úspěšná. Úspěch operace se odvíjí od správnosti indikace operace a operační techniky, načasování operace, kvality provedení operace a spolupráce pacienta. Například Vámi udávaný otok horní končetiny jistě nezpůsobuje degenerativní postižení páteře. Doporučoval bych tedy komplexní vyšetření neurologem a internistou a jejich konzultace s rehabilitačním lékařem ke stanovení příčiny (příčin) obtíží. Neustálé obstřiky pod CT kontrolou taktéž nepovažuji za optimální, vámi zmíněné infuze a kolagenové injekce určitě nemohou uškodit, avšak žádná ´´zázračná´´ metoda jednorázově zcela eliminující Vaše obtíže bohužel neexistuje.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: