Chronicke obtize

Dobry den, pred nejakou dobou jsem mel rizikovy styk a od toho casu trpim obtizemi a to hlavne s projevy v dutine ustni, na rtu a po tele na kuzi. Zacali se mi hrozne a velmi casto delat afty v puse a opary na rtech a dokonce i na hranach jazyku a bohuzel posledni dobou se mi i zacinaji delat vsude mozne po tele takovy cerveny flicky ( jakoby akne, ale to to neni), tak bych se chtel zeptat jestli by se nemohlo jednat o priznaky nejake pohlavne prenosne choroby. Jinak na testu na hiv jsem byl 67 dni po riziku a byl negativni ( a pry uz by tam neco bylo pripadne, ale doplnim jeste dalsim v dostatecne dobe).A taky me posledni dobou obcas poboliva v trislech, v podpazdi na leve strane a na stranach krku ( jak kdybych mel lehce nabehle uzliny). A taky se mi stava, ze mi nekdy pri aktivite vyleze teplota az k 38°C a pak za chvili v klidu klesne k normalu ( proc netusim), ale vim jenom, ze asi 10 dni po riziku jsem trpel snad 14 dni na zimnice, ale bez teplot a taky zazivacimi obtizemi. Nemohl by v tom byt zakopan pes ( treba nejaky problem v zazivani)?? Dekuji moc za radui kdyz jsem dost strucny, protoze popsat to sem vice a celkove me problemy, tak to je na nekolik stan.

Odpověď odborníka:

S velkou pravděpodobností se jedná o infekční etiologii nemoci. Nechte si u svého praktického lékaře vyšetřit infekce. Protože se jedná o téměř jistě infekční etiologii, tak já bych svému pacientovi dala širokospektré antibioticum. Vyčkala bych dobrání a zkontrolovala sedimentaci. Teprve pak bych evetuálně odebrala ostatní serologie

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x