Chronické postižení streptokokem (dotaz ohledně léčby)

Dobrý den, je mi 27 let a už asi 4 roky mám problém, který zatím žádný gynekolog nedokázal vyřešit. Trpím chronickým zánětem streptokoka v pochvě. Nejčastěji jde o typy streptococcus agalacticae a streptococcus fecalis. Občas mívám enterokoka nebo e.coli. Brala jsem za tu dobu snad už 25 druhů antibiotik/chemoterapeutik, ale úporné svědění NIKDY nepřestalo, a to ani během užívání léků. Nakonec mi byla nasazena autovakcína. Marně. OPĚT nezabrala ani během, ani po užívání. Akorát se mi zhoršila imunita. Když jsem se ptala imunoložky, řekla, že jinak mám imunitu v celém těle celkem dobrou, ale že můžu mít asi (to nezjišťovala) lokální problém s poševní imunitou. Gynekolog mi zase řekl že moje tělo už neumí rozeznat streptokoka od hodných bakterií, a že je normálně pouští dál. Mám zkušenosti jak s úpornou bolestí, tak s neustávajícím pálením; je to šílené utrpení, a to nepřeháním. Protože mi už asi 4 lékaři řekli, že mi není pomoci (a to byli odborníci v oboru), obracím se na Vás, další doktorku. Napadlo mě, jestli můj problém není (třeba) ve znečištěných střevech. Přestože se v porovnání s jinými lidmi stravuji celkem zdravě, jím zeleninu a tak, mám pořád zácpy atd. Crohna, cukrovku (měřili mě před rokem) ani jinou nemoc bych neměla mít. Chtěla bych se zeptat, jestli u mě existuje nějaká léčba, která by mi nezničila zdraví. Po všech těch lécích už by normální člověk měl játra jako kámen. Dá se udělat třeba nějaký rozbor střevní flóry (jak tlustého, tak tenkého střeva)? Jako abych věděla, co tam mám za bakterie? Anebo se dá nějak zjistit, na kterém místě se ty bakterie zdržují? Jestli v pochvě nebo ve střevech? Podle gynekologa mám asi někde ložisko, ale nikdo ho nikdy nenašel. Co kdybych si zaplatila třeba pobyt v nemocnici, aby mě tam prohlédli a udělali mi tam nějaké rozbory? Dá se to nějak zařídit? Nechci se smířit s tím, že budu do smrti nemocná, jak mi říká můj gynekolog. Prostě složil ruce do klína a na rovinu mi řekl, že už neví, čím mě má léčit. Ale já se CHCI uzdravit. Udělalo se mi to samo od sebe, od nikoho jsem to nechytla. Mám takové pálení, že bych si, kdyby to šlo - s prominutím - přirození nejradši uřízla, jen abych měla pokoj. Už jsem přemýšlela i o tom, že bych si nechala vydlabat pohlavní orgány, páč mám často záněty vaječníků (mám je zvrásněné a tak), ale pak jsem to zamítla. Omlouvám se, snad mě nemáte za hypochondtra, hysterika nebo blázna. To opravdu nejsem. Už prostě nechci další roky přežívat s bolestí. Díky moc za odpověď. Prosím, jestli můžete, tak mi odpovězte, minule se na mě vykašlali, a já už fakt nevím, na koho se mám obrátit. Stačilo by mě nasměrovat třeba na adresu nějakého specializ. pracoviště. Ještě jednou díky.

Odpověď odborníka:

dobrý den, je to dost těžké, pokud lékaři v terénu nedokázali určit příčinu, když Vás vyšetřovali, od počítače to půjde těžko. V každém případě svědění je velmi nepříjemné a smířit se s tím,že to bude napořád je šílené.To Vás plně chápu. Na druhou stranu si říkám,když dělali ¨kultivaci, určitě musela být citlivost antibiotik,pravděpodobně byla nasazena cíleně.nevím,jak vypadá UZ, zda jsou vejcovody normální či ne, zda máte i potíže při vaginálním vyšetření - bolestivost dělohy apod., zda infekt nejde z vyšších etáží (děloha, vejcovody), zda někde není nějaká komunikace se střevem (jsou to bakterie střevní flory), zda neprovozujete anální styk apod. toto jsou podstatné informace. V každém případě, pokud jste již nezkoušela, bych nasadila laktibacily na úpravu poševního prostření(volně prodejné v lékárně) a zkuste dlouhodobě jíst wobenzym, první 2 měsíce 3x1 tbl denně, hodně pomáhá při opakovaných zánětech.pokud by byly ještě nějaké doplňující údaje, písněte mi.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
pro Martinu | Od: Gabina | 19.9.2012 10:59
Martino, mám stejný problém, jedna dr.mě dokonce poslala do Bohnic,že mi nic není, ale ani jiný dr.na nic pepřišel,jak bakterie léčit. Mohu Vám doporučit Citrocidal, jediné, co ulevuje a snad vyléčí. Gábina
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: