Chronické záněty

Dobrý večer paní Leskovská, Je mi 17 let a už dva a půl roku trpím chronickými záněty krku (Angíny), plic, močového měchýře a moč. cest a vaječníků. Nelítám venku na lehko, důvody k takových opakovaných onemocněním v zásadě nemám, doktoři neví, co se mnou, dva a půl roku beru v kuse antibiotika, angínou trpím po deseti dnech, vlastně se dá s jistotou říci, že angínu nemám nikdy doléčenou. Testy na různá onemocnění od A-Z jsem prodělala, nemám medingokoka, ani jsem ho nikdy neprodělala a angíny mě stále neopouštějí. Nedávno začala moje praktická doktorka uvažovat o penicilinových injekcí, chtěla bych se ale zeptat, zda je to zdravé při mém věku a jaké omezení to nese? Také bych se chtěla zeptat na Váš názor - co by mi mohlo způsobovat stálé bakteriální onemocnění. Děkuji mockrát za odpověď, s pozdravem Wendy.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě byste měla mít podrobné imunologické vyšetření. Profylaktická léčba Penicilinem je doporučována i u dospělých , právě s recidivami streptokokových infekcí. Takže pokud se pro tuto léčbu paní doktorka rozhodla, souhlasila bych s ní.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: