Chronické záněty močových cest

Dobrý den, pane doktore, už jsem Vám tu jednou psala, ale obracím se na Vás zase, protože už jsem opravdu zoufalá. Před více než rokem jsem prodělala zánět močových cest, který byl přeléčený ATB, ale od té doby mě neustále trápí problémy při močení (časté nutkání na močení, občasné pálení a bolení močové trubice, pocit neúplného vymočení)... a to od té doby prakticky neustále a bez přestávek...prostě klasické příznaky zánětu, jen mírnější jak při akutním. Na urologii mi vždycky řekli, že nález v moči už ale není na antibiotika a opakovaně mi předepisovali všechny možné léky - tanyz, spasmed, urovaxom, blok urima, k tomu pořád beru mega brusinky, nic nepomáhá. Mezitím jsem v zimě prodělala další dva docela těžké záněty, oba byly přeléčeny antibiotiky, při jednom jsem dokonce musela do nemocnice, protože se mi rozšířil až do ledvin. Ale po té zase přetrvávaly problémy s častým nucením na močení a pálením, urolog ale zase říkal, že už to není na ATB, tak teď čtvrt roku v kuse beru zase urovaxom a blok urima zároveň - do teď beze zmeň, potíže stále přetrvávají. Na UTZ bylo vždy vše v pořádku, žádný nález na ledvinách ani na močovém měchýři, na cystoskopii mi jen zjistili leukoplakii. Prosím, poraďte mi, co bych ještě mohla dělat, nebo na koho se obrátit, abych se konečně zbavila těchto nepřetržitých problémů, hrozně mi to komplikuje život, když člověk neustále musí myslet na to, aby měl pořád k dispozici toaletu, život se mi točí jen kolem tohoto, o pohlavním styku ani nemluvím, ten je téměř tabu, koupání tatkéž. Je mi 21 let. Byla jsem i na testech kvůli vyloučení chlamýdií, kapavky a ureaplazmat, vše bylo negativní. Snažím se neprochladnout, teple se oblékám, k urovaxomu a blok urimě užívám nepřetžitě i mega brusinky, piju urologické čaje a dodržuji zvýšený pitný režim, opravdu vše poctivě dodržuji celou dobu, jak mám, ale stejně je to všechno zbytečné. Byla bych Vám opravdu vděčná za jakoukoliv radu. Děkuji předem za odpověď a přeji hezký den. Monika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v takových případech jsou indikovány nízké dávky antibiotika dlouhodobě. Samozřejmě i preparáty k posílení imunity jsou vhodné

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x