Chronický pneumokok v krku

Dobrý den, v červnu a říjnu jsem byla léčena antibiotiky na pneumokoka v krku a nyní (prosinec) opět cítím tentýž problém. Dokonce jsem v říjnu měla zamlklé těhu v 7. týdnu (příčina nezjištěna). Jsem jinak zdráva a antibiotika jsem neměla 5 let, ted mi nejspíš čekají 3. v půlroce, prosím, nedá se to řešit jiným vyšetřením? Přijít na příčinu? Kam si mám zajít? Nechci znovu antibiotika od obvodního lékaře:-( děkuji Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, předpokládám,že tentýž streptokok byl i nyní potvrzen ve výtěru z hrdla. Záleží však také na tom,jaké máte potíže a na kvantitě vykultivovaného streptokoka. Mikrobiologické laboratoře kvantitu vyjadřují křížky od jednoho do čtyř. V případě jednoho až dvou křížků není léčba ATB nutná, pokud nemá pacient potíže, Zkuste Váš problém ještě konzultovat na ORL. Zdravím.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Akutní zánět nehtového lůžka. Jak ho rozeznat a léčit?
Některé léky proti bolesti mohou způsobovat závislost
Články: Některé léky proti bolesti mohou způsobovat závislost
Většina z nás vlastní...
Alergická rýma
Články: Alergická rýma
Hlavním vyvolavatelem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Pomozte si cvičením od bolestí zad
Články: Pomozte si cvičením od bolestí zad
Základem zdraví je zůstávat...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: