Chronický subdurální hematom

Před rokem jsem upadl na náledí. Praštil jsem se do hlavy a pár vteřin jsem byl v bezvědomí. Převezli mě do nemocnice, kde mně udělali rentgen lebky a nechali mě přes noc na pozorování. Nevyskytly se žádné komplikace. Prakticky už druhý den jsem byl naprosto v pořádku bez jakýchkoliv bolestí hlavy či jiných následků otřesu. Teď jsem se ale dozvěděl, že existuje i tzv. chronický subdurální hematom (poúrazové krvácení do hlavy), které se může projevit i několik měsíců či let po úrazu. Jsem z toho celý nesvůj a přemýšlím, jestli si mám vyžádat nějaké další vyšetření jako ct. Citím se sice dobře, nemám žádné bolesti hlavy ani jiné podobné problémy, ale neustále o tom musím přemýšlet a psychicky mě to vyčerpává. Je možné, že rok po úrazu bez jakýchkoliv potíží bych mohl mít ještě problémy s chronickým subdurálním hematomem? Trochu lituji, že mi tehdy před rokem lekáři neprovedli pro jistotu také ct hlavy. Jinak je mi 25 let.

Odpověď odborníka:

Po roce od urazu byste již jistě měl potíže - poruchu hybnosti na jedné straně, závratě, bolesti hlavy, stav bezvědomí apod., pokud žádné potíže nemáte, asi není třeba se obávat. CT mozku se po otřesu mozku rutiině neprovádí, radiační zátěž CT mozku je poměrně vysoká.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: