Chronický únavový syndrom

Paní doktorko,chtěla jsem se zeptat zda více než roční zvýšení CRP na 16hodnotu,někdy klesne,ale jen malinko,má vliv u revmatologie.Jsem neustále unavená a skolabovala jsem,ale nyní my lékaři říkají,že to je normální a že to mám setrvačný stav.Co mám dělat. Poradte mi.Děkuji. Marie

Odpověď odborníka:

Dobrý den,hodnota CRP okolo 16 opravdu pouze mírně zvýšená, pro bakterialní infekci by svědčily hodnoty nad 50. Uričtě i tak by se měly vyloučit zdroje infekce tzn. ORL, zubní, gynekol. vyšetření, základní vyšetření moče, nevím zda-li máte i zvýšenou sedimentaci nebo jiné ukazatele zánětu, určitě bych při chronické únavě doplnila i imunologické vyšetření k vyloučení autoimunitního onemocnění.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: