Chronický záňět štítné žlázy

Dobrý den. Nevím kde bych se jinde mohla zeptat tak se obracím na Vás. Se ŠŽ se léčím od 14let po nasazení léžby po určité době došlo k úplnému odeznění všech problémů. Nyní mám 4leté a 2leté dítě. Po prvním těhotenství to bylo ještě celkem dobré, ale po tomto druhém jsem neustále unavená, nemůžu se dospat, zapomínám, hrozně mi padají vlasy, lámají nehty, hrozně mrznu, zácpa, bolí mě ruce u zápěstí... Řekla jsem to paní doktorce a ta mě odbyla že si mám zajít na kožní a začít brát vitamíny a otužovat se a nesvádět vše na ŠŽ. Na kožní už dávno chodím tam mi řekli že je to od ŠŽ. Vitamíny beru celou dobu. Výsledky mi paní doktorka nechtěla říct až po delším přemlouvání mi řekla, že T4 18 a TSH 2,6. Beru Letrox 100, 1tbl. Prosím Vás poraďte mi, už jsem opravdu bezradná. Nevím jestli je to tak v pořádku nebo se těch problémů ani jinou úpravou léku nezbavím. Moc Vám děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Z toho co píšete neplyne, zda jste byla v poslední době vyšetřena na endokrinologii. Užíváte Letrox, který nahrazuje hormony štítné žlázy, tudíž vy máte funkci štítné žlázy sníženou. Podle hodnot, jež uvádíte, je léčba nastavená správně. Příznaky kterými trpíte by naopak svědčily pro sníženou funkci štítné žlázy. Podle toho, co uvádíte by bylo dobré zajít k vaší endokrinoložce a absolvovat podrobné celkové vyšetření pokud možno na interním oddělení.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x