Chronický zánět středního ucha ?

Dobrý den, jako malý jsem často trpěl na záněty středního ucha dokonce jsem byl i na operaci, které se nyní obávám. Před týdnem (asi 10let po předchozím zánětu) jsem se probudil s klasickou bolestí ucha. Vyhledal jsem tedy nejbližší ORL kde mi bubínek propíchli, nasadili antibiotika a kapičky do nosu. Po týdnu mi z ucha stále vytéká hnis, je mi sice mnohem lépe, ale stále mám zalehlé ucho a na 100% neslyším. Nyní beru další, jiná ATB a používám ušní kapky. Hodně jsem v poslední době o této nemoci a jejím lečení včetně operativního zákroku četl, ale nikde jsem nenašel konkrétní informaci co si představit pod pojmem chronický zánět. A druhá věc se týká přímo operace, jestli jsou nějaká rizika ohledně sluchu. Další info: -první dny hnědý hustý hnis dále lehce nažloutlý s příměsí krve -průběh bez bolesti, bez horeček Své doktorce věřím, ale zajímá mne další názor. Mnohokrát děkuji za odpověď s pozdravem a přáním hezkého dne Tomáš T.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chronický zánět střed. ucha je opakující se zánět na stejném místě více než dvakrát, spíše třikrát...Pokud by se zánět ještě opakoval, bylo by nejlepší nasadit antibiotika podle kultivace sekretu z ucha, je možné, že ta, která máte, nebyla nasazena "na míru" mikrobům, kteří jej způsobují. Myslím,, že k operaci nedojde, nejprve se zkoušívždy tzv "konzervativní přístup", s léky. Sluch se upraví postupně a zcela nenápadně, ale až v průběhu zhojování, regenerace těla, proto vytrvejte. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Dotaz | Od: marta | 15.10.2014 18:17
Dobrý den,

má dcera (13 let) trpí na časté chronické záněty.
Většinou ji nasadí ATB někdy zaberou hned jindy
trpí mnohem delší dobu.

Slyšela jsem, že by měl být nový přípravek s
názvem Senzycol, který má na záněty pomáhat a
také sloužit jako prevence. Ráda ho dceři koupím
ikdyž by měl stát něco přes tisíc korun. Před tím
než ho koupím se chci, ale zeptat zda to vůbec k
něčemu bude.

Děkuji Marta
reagovat
re:Dotaz | Od: uLekare.cz | 16.10.2014 10:36
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, aby jste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik. V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: