Chronický zánět středního ucha

Asi před sedmi lety jsem měla naposledy zánět středního ucha, cca. před čtyřmi lety mi začal z ucha vytékat hnis. Dlouhou dobu jsem s tím nic nedělala. Poté co jsem navštívila lékaře, mi byla zdělena diagnóza perforace bubínku a chronický zánět středního ucha. Také doporučena operace. Protože mi již nebylo 18, nedali mi rodiče souhlas s operací. Po zánětu zvukovodu mi přestal z ucha vytékat hnis, ale stále cítím, že tam něco je... Poslední dobou je pro mě bolestivé si ucho vyčistit. Ráda bych věděla, zda je nějak nebezpečné, to tak dlouhou dobu přecházet.. jestli může zánět někam postupovat a tak dále.. Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Neléčený chronický zánět středouší se bude
pravděpodobně zhoršovat,můžete do značné míry přijít o sluch, o možných komplikacích v uchu vnitřním ani nemluvě.
Zánět zvukovodu není totéž co zánět středouší.
Nemeškejte a běžte k ORL odborníkovi,ať si alespoň ujasníte,co Vám vlastně je a jaké jsou možnosti léčby.

Mějte se hezky.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: