Chronický zánět žaludku

Zhruba před půl rokem mi byl zjištěn Helicobacter Pylori a s ním i chronický zánět žaludku díky němuž jsem zhubla z 50 kg na 45. Byla mi nasazena léčba trojkombinací- s Helicidem. Paní gastroentoložka, po dobrání antibiotik, řekla, že budeme doufat, že helicobacter již nemám. Jelikož mi po Helicidu bývalo zle a vůbec nepomáhal, vyměnili mi ho za Emaneru a kinito. Emanera mi vyhovuje mnohem lépe. I přes to, že je mi lépe, než na začátku, mne stále trápí mnoho symptomů a to- pocity na zvracení po jídle, bolest polykat sousta (mám pocit váznutí sousta), vracení jídla zpátky do jícnu, bolest při námaze, křeče při nezasycení (proto jím hodně, ale i přes to mám stále 46 kg). Nevím, jestli je to normální při této nemoci a léčbě, ale přijde mi, že je stále něco v nepořádku. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli je to spojeno se zánětem a nebo bych mohla mít navíc i vředy? Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Jano, chronický zánět žaludku a vředová choroba žaludku mají velmi podobné příznaky a diagnosu lze stanovit pouze gastroskopicky (endoskopické vyšetření žaludku). Pokud i po půl roce léčby a eradikační terapii (trojkombinace zaměřená na odstranění Helicobactera) obtíže přetrvávají, je třeba stav konzultovat s gastroenterologem.

MUDr. Hana Štětková
MUDr. Hana Štětková

Specializace: Kardiologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Jizva po operaci srdce může být i nenápadná
Články: Jizva po operaci srdce může být i nenápadná
Člověk je po takovém...
Vánoční hody pro zdravá játra
Články: Vánoční hody pro zdravá játra
Můj kamarád (nikoli žertem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Články: Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Kýly patří k nejčastějším...
Růstové grafy ukážou
Články: Růstové grafy ukážou "budoucnost"
Růst a jeho sledování patří...
Menší výška dítěte nemusí hned znamenat poruchu růstu
Články: Menší výška dítěte nemusí hned znamenat poruchu růstu
S narozením dítěte se od...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x