Chudokrevnost kojence

  • Dotaz od: Jana Hammerlová
  • Publikováno: 27.12.2008
  • uLékaře.cz

Ráda bych se zeptala na užívání léků Pyridoxin Léčiva a Aciidum Folicum a kapky Aktifferin? Zda je opravdu nutné je užívat u kojeného dítěte ( 4,5 měsíce ) ? Po tabletách malej nemá stolici a po kapkách měl průjem, silné bolsti bříška, plakal a nechtěl vůbec jíst. Co se stane, když léky dávat nebudu? Chtěla bych spíše jít přirozenou cestou - např. přes moje mlíčko - zlepšit stravu ? V těhotenství jsem také musela bárt Aktifferin a i mamka je chudokrevná. Bude i malej? A jaké může mít v budoucnu problémy?Děkuiji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, uvedené léky jsou v podstatě vitamínové doplňky stravy, které mohou u dítěte pomoci překonat chudokrevnost. Ta se může dědit z matky na dítě. Rozhodně bych doporučoval konzultaci s ošetřujícím lékařem a rozhoně bez ní nic nevysazujte. Mohlo by to totiž pro zdraví dítěte mít dalekosáhlé následky. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x