Chvění

Asi cca 2 roky mam v sobe v tele vnitrni tres (hlavne v rukou a nohou) Mam 30 roku a jsem hodne citliva a vse si hodne beru.Objevilo se to nahle po rodinne rozepre u rodiny meho predtim jeste pritele. Takove rozepre jsou tam uz od naseho seznameni cca 10 let. Navstevovali jsme tuto rodinu pravidelne a vzdy v tu dobu kdy jsme tam jeli jsem byla hodne nervozni a bala se co bude vzdy to dopadlo stejne hadkou. Prijeli jsme domu ja si zabrecela a uz jsem se bala dalsi navstevy . Jezdila jsem tak kvuli pritelovi, protoze je to jeho rodina.Tak jsem to delala cca 10 let. Potom jsme planovali velkou svatbu (2 roky dozadu)a ja se hned obavala jak dopadne s tou rodinou jak budou reagovat.To dopadlo nastesti dobre. No a jeden den jsme po dalsi hadce prijeli domu a ja si sla lehnou hrozne jsem se chvela tak, ze jsem to videla i na rukou. Ze dne na den jsem nemohla spavat a to vubec ani na hodinu proste jsem 14 nespala v kuse a to predtim jsem dokazala spat 12 hodin v kuse. Postupem casu se to objevovalo i pres den, pozdejeji to bylo horsi pres den v noci lepsi ale tak 2 roky to mam stale nekdy lepsi nekdy horsi . Uz jsem se s tim tak trosku naucila fungovat normalne a spat taky ale hodne nekvalitne a jak kdybych vsechno vnimala a pritom spala . Ted jsem vdana rodinne vztahy jsem utka(manzel to chape) ale brneni v tele zustava prosim o pomoc co mam delat abych se toho zbavila a spavala a zila jako driv???muzu porad doufat, ze bude vse jako driv s mym zdravim.Vim, ze je to vse v me hlave ale te neporucim.

Odpověď odborníka:

Jste přesný případ pro psychologa. Vaše problémy jsou vyvolané dlouhodobým skrytým stresem. Psycholog by vám s jistotou pomohl, ale je na vás, jestli máte na tuto léčbu čas. Návštěvy u psychologa jsou běžně 1x týdně a častější. Dále je možné brát antidepresiva, ty je možné předepsat u praktického lékaře, jsou spolehlivá, účinná, dnes se vyrábí už kvalitní, nenávyková. Běžné užívání je 6 měsíců a déle. Určitě se z toho dostanete. Podle vašeho životního stylu zvolte jeden z postupů. Nedá se říct, který je správnější, každému vyhovuje něco jiného. Je možná i kombinace obou

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Může vás potkat žilní trombóza? Nechte se otestovat!
Články: Může vás potkat žilní trombóza? Nechte se otestovat!
Lidé trpící křečovými...
Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Články: Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Nádor, nadměrný růst nebo...
Bradavice
Články: Bradavice
Bradavice jsou drobné kožní...
Nejčastější chyby při domácím měření tlaku
Články: Nejčastější chyby při domácím měření tlaku
Vysokým krevním tlakem...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Nemoci nehtů (3. díl)
Články: Nemoci nehtů (3. díl)
Se zvětšeným posledním...
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: