Chveni, buseni srdce, unava a stitna zlaza

dobry den,chtela bych vedet,zda je mozne,abych mela problemy,jako je vnitrni chveni,buseni srdce a unavu.Lecim se se stit.zlazou jiz mnoho let. V posledni dobe mam tyto problemy,ale podle p.doktorky u ktere se lecim,toto se stit.zlazou nesouvisi. Me hodnoty TSH byly.2.11.2012/0,015/ a 4.1.2013/0,69/ a 25.1.2013/0,13/ Do 4.11. jsem uzivala jeden a pul Eutyroxu 1oo a po tomto vysledku jsem si snizila na jednu tabletu.Od poslednich vysledku uzivam pouyze pul tablety a porad mi neni nic moc.Prosim o radu a dekuji. Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v listopadu jste byla jednoznačně předávkovaná hormony štítné žlázy, po snížení dávky se ale pořád držíte s TSH na dolní hranici normy (tudíž stále v mírném nadbytku hormonů). Možná patříte do skupiny lidí, kteří jsou na hladiny hormonů více citliví a tudíž vaše obtíže mohou souviset s hormony štítnice. Existují diagnózy, u kterých jsme nucení pacienty udržovat v mírném předávkování hormony štítné žlázy. Pokud ale do této skupiny diagnóz ta Vaše nepatří, dávka hormonů by se dala ještě snížit. Pokud i při TSH kolem 2 nedojde k ústupu obtíží, pak bych se také klonila k tomu, že se štítnicí nesouvisí. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: