Chvenie, sile busenie srdca, potenie

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu. Pred vyše mesiacom mi bol zistený atypický zápal plúc a zároveň mykoplazmy pneumoniae.. Okrem teplot som mala zdurene uzliny na zadnej strane krku a velke bolesti pod pravou hrudnou stenou. Brala som 3 tyzdne fromilid. Po douzivani atb mi vsak nastali problemy s busenim srdca( pocit silnych uderov) najma v noci. Bola som u internistu, EKG bolo v poriadku.Pulz, tlak tak isto ok. Na par dni to potom ustalo, predvcerom sa mi vsak vratilo silne busenie a pridruzilo sa potenie na hrudi v noci a neprijemne chvenie,ktore prechadza z hrudného kosa cez krk do temena hlavy. Budim sa na to v noci, najma to chvenie je velmi neprijemne, ako by sa mi telo chvelo-triaslo. Prosim Vas pan doktor, mozu tieto problemy suvisiet s prekonanym zapalom pluc a mykoplazmami? Mala by som vyhladat kardiológa hoci EKG u internistu bolo ok? Mam 29 rokov 175cm/63kg. Vopred velmi dakujem. Prikladam EKG.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše potíže mohou souviset s prodělaným zápalem plic. V případě, že Vás potíže i nadále trápí, bude vhodné vyšetření u kardiologa. Je možné, že Vaše potíže samy odezní, až se tělo vyrovná se zápalem plic. Nyní hlavně klidový režim, dostatek spánku, vitamínů.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: