Čím nejlépe nahradit lexaurin?

Dobrý den, od loňského června mám velké bolesti hlavy, zad a na hrudníku, vč. stahování svalů v krku, což vede k nepříjemnému pocitu škrcení. Dokonce to vedlo k pracovní neschopnosti. Loni v říjnu jsem už ze zoufalství navštívil psychiatra, jestli se nejedná o psychosomatické onemocnění. Nikdy jsem totiž netrpěl ani depresemi, ani úzkosti. Pracoval jsem na manažerské pozici a měl hodně dlouhodobý stres. Vyzkoušeli jsme cipralex, argofan a ty mě vůbec na bolest nepomohly, až se zdálo, že je to slepá cesta. Teď beru měsíc Mirtazapin po kterém konečně spim, a zdá se, že trochu pomáhá (bolest na hrudi zmizela, ostatní zůstává). Beru 2x týdně k tomu lexaurin a v dané dny se konečně cítím jako téměř zdravý člověk a mužů normálně fungovat. Můj dotaz je, kterými antidepresivy se dá lexaurin nahradit, tak abych mohl fungovat denně jako s mirtazapinem v kombinaci s lexaurinem? Popř. jak by se měly upravit dávky Mirtazapinu, abych se obešel i bez lexaurinu a byl bez bolestí (jestli je to možné, nyní beru 30 mg večer). Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Lexaurin jako benzodiazepinové anxiolytikum Vám pomůže jednorázové, dlouhodobě nic neřeší, udělá se vám dobře, a pak se vyloučí močí a nemáte v sobě nic. Nahradit se dá v podstatě jakýmkoliv antidepresivem které funguje, Dále se dá nahradit Buspironem nebo Ataraxem, které návykové nejsou což musí rozhodnout lékař. Dále se dá nahradit jiným benzodiazepinem, což je ale vytloukání klínu klínem

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Patní ostruha
Články: Patní ostruha
Počet lidí sužovaných...
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
Možnosti biologické léčby u roztroušené sklerózy
Články: Možnosti biologické léčby u roztroušené sklerózy
Roztroušená skleróza patří...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: