Čípek

Dobrý den, již 3 roky mám gynekologické problémy, začalo to silným krvácením, dostala jsem na to antikoncepci. Tu jsem mohla brát jen rok, pak mi zjistili vysoký tlak a musela jsem ji zrušit. Po vysazení jsem skoro dva roky neměla menzes, byl zjištěn vysoký prolaktin, brala jsem Dostinex. Po půl roce menzes zase nastartoval, ale pro změnu ho mám pořád, vždy nejdřív delší dobu menzes, pak špinění a pak třeba jen týden klid a pak znova. Mám neustále hnědavé výtoky. Nejdřív mi byl zjištěn L sil, pak ASC US a teď mi přišel výsledek na atypické žlázové. buňky. Chtěla jsem se zeptat, zda je v mém případě riziko rakoviny čípku, i když mi nebyl HPV virus prokázán. UZ vše v pořádku, jen vyšší stěna sliznice. Celý život jsem ale trpěla na záněty a kvasinky. Mám 1 dítě, je mi 42 let. Velmi děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Není žádná důvod k zbytečným obavám,ve vašem případě bude nutné jen pečlivé častější sledování čípku děložního,aby se předešlo případným komplikacím do budoucnosti, jinak se akutně neděje nic co by vás mělo psychicky zneklidnit. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: