Čípek

Reaguji zpětne cytologie mi vycházela dobre ale doktorce se nelíbil kolposkopicky a tak me odeslala na expertní vysetreni. Ted je hlavní část dotazu : specialista se na me podíval a ani mi nedělal biopsii a rekl ze viry tam uz mam ze musím podstoupit konizaci(kontaktne sem krvacela) muze me specialista rovnou poslat na konizaci bez biopsie? Která mi byla provedena až pri výkonu. Čekám ted po výkonu na histologicke výsledky a mam strach.Co se vlastně zjisti z histologie (biopsie cipku po výkonu? Plus PC hrdla mi dělali.Nevim co se bude dít dal.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Obvyklý postup je nejprve stanovit stupeň a charakter postižení čípku - kam spadá i biospie, ev. stanovení HPV atd. Na základě těchto vyšetření se stanovuje léčebný postup. Histologie Vám řekne, jaký o jaký stupeň opstižení se jedná a zda bylo odstraněno vše. To jsem ale myslím popisoval už minule.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: