Cipralex

Od svěho psychiatra jsem dostala předpis na cipralex 10mg a rivotril. Zajímají mě nežádoucí ůčinky, v příbalové informaci jich je opravdu hodně. ( mám diagnostikovanou panickou poruchu a reaktivní depresivní syndrom) Mám strach užít léky. I když vím , že bych měla a že mi pomůžou. Nemůžu se přesvědčit že se mi nic nestane. Že mě to nezabije. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Psyhiatrická léčba má své zvláštnosti, efekt léčby nastupuje pomalu, někdy je nutné vyčkat i 3 týdny. Také vedlejší účinky mohou být u každého pacienta individuální, některé jsou pouze přechodné a po několika týdnech užívání odezní.
Proto bych doporučovala nasadit léky dle doporučení Vašeho psychiatra, pokud budete pozorovat nějaké vedlejší účinky , tak je prokonzultujte s Vaším lékařem. Sáma si dávkování neupravujte ani léčbu bez vědomí lékaře nevysazujte.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: