Cipralex

Začínám se léčit s panickou poruchou a beru lék Cipralex 10mg už 5 týden. Asi za týden mi byl přidán lék Tritico 75 na lepší spánek, ale myslím že nijak nepomohl. Jako překonání atak jsem bral Lexaurin nejdříve polovinu pak celou tabletu 3mg. Situace se asi po 3 týdnech začala zlepšovat, ataky prakticky ustoupily. Bohužel minulý týdne se mi vrátily tak silné ataky, že už ani Lexaurin nestačil. Po návštěvě kriz. centra mi byl vysazeno Tritico a Cipralex zvýšen na 20 mg. K tomu místo Lexaurinu Rivotril celkem 2mg během dne. Je faktem, že po Rivotrilu jsou ataky minimální, ale cítím se jak robot. Dnes mi lékařka řekla, že pokud Cipralex nezabere do 6 týdne, měl bych uvažovat o hospitalizaci. Prosím poraďte, s hospitalizací bych měl nyní velké problémy. Může Cipralex zabrat i později? Nedají se vyzkoušet i jiné kombinace ADP? Děkuji moc za odpověď. Petr

Odpověď odborníka:

Doporučila bych Vám změnil co nejdříve antidepresívum, např. za sertralin nebo paroxetin. Požádejte svého psychiatra o změnu, měla by být dostatečná léčebná odpověď po 14 dnech u paroxetinu 20-40mg nebo sertralinu 100-150mg denně. K tomu třikrát denně Neurol 0,5mg po dobu 2-4 týdnů.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: