Cipralex alergie

Dobrý den, mám dotaz ohledně léků cipralex. Dostala jsem jej na panickou poruchu, mám ale straz jednak z nežádoucích účinků, ale hlavně z uvedené alergie na látku escitalopram. Už jsem užila půl tablety a nic se nestalo, projevila by se alergie už po tomto množství? mám strach pokračovat v užívání, alergie může způsobit dušnost a já se chci právě z pocitu dušnosti vyléčit, tak mám strach. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Chápu, že po přečtení příbalového letáku se člověk snadno dostane do stavu obav..Samozřejmě, že žádný lékař ani farmaceut Vám nemůže zaručit stoprocentní snášenlivost žádného léku, na druhou stranu potřebujete farmakoterapii kombinovat s psychoterapií- a "pěstování" vnitřního stavu bezpečí a klidu je pro Vás důležité. Reálný život je ale doprovázen risiky, a určitou mírou nepředvídatelnosti, takže "trénink" v tomto duchu je také podstatný. Cipralex je vynikající lék originální firmy Lundbeck. Předepisující lékař jistě zná Váš celkový zdravotní stav, mimo jiné tedy alergologickou anamnézu. Můžete se vybavit "pohotovostním balíčkem" /kortikoid a antihistaminikum/ ke zvládnutí známek možné nežádoucí reakce. Pevně věřím, že Vaše léčba escitalopramem bude úspěšná a pomůže Vám "umýt" šmouhaté okno do světa.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: