Cirhoza

Dobry den, pani doktorko, jiz rok a pul trpim strachem, fobii z jaterni cirhozy. Lecim se s timto i na psychiatrii. Posledni prosincove odbery krve byly v poradku (tedy ALT, AST,GMT,ALP) a vysetreni jater a zlucniku na sonografii rovnez. Presto se toho strachu nemuzu zbavit :( Je pravda, ze jsem v minulosti par let pila. :-( Na dlani prave ruky jsem si vsimla zarudnuti a bojim se, ze se jedna o tzv. Palmarni erytem :-( Jsem uz zoufala :-( Prikladam Vam fotografii.. Myslite, ze za ten rok a pul uz by se na cirhozu prislo? Behem te doby jsem byla 3x na sonu, asi 5x na jaternich testech. Mockrat Vam dekuji za odpoved. Pavla B.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, cirhozu by ultrazvuk i jaterní testy odhalily, od prosince by se cirhóza nevyvinula, takže choďte dále na pravidelné preventivní prohlídky - jaterní testy i UZ si můžete i zaplatit, pokud Vám to praktický lékaře nebude chtít kontrolovat každého půl roku... No a o problému se zmiňte i na psychiatrii, možná Vám pomůže čistě změna psychiatrické medikace (anxiolytika, antidepresiva...)

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: