Cirhóza jater

Dobrý večer - můj přítel má dekompenzovanou cirhozu jater (podle stupnice child-pugh c(10b)) varixy 1.stupně.abych to ještě upřesnila tak cirhoza je alkoholická. Má k tomu ještě objemný ascit. V nemocnici mu naordinovali léky a on dál pije pivo i když míń než před tím-po mém vyčítání, že nesmí že je vážně nemocný odpověděl že mu lékař řekl že s lékama může žít 20 let.-je to pravda č. výmluva alkoholika? děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spíše se jedná o výmluvu, při takto velkém poškození jater je alkohol přísně zakázán!

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: