Cirhóza jater a zápal plic

Dobrý den, mamince je 56 let, trpí cirhozou jater, už je na listine čekatelů, ale vznikal velký ascites, tak nám doktor doporučil aplikovat tzv. TIPS, po aplikaci se stav maminky strašně zhorsil na člověká téměř odkázaného na lůžko, játra přestávala fungovat a maminka přesatala komunikovat, na dotazy lékařům nám bylo zodpovězeno, že stav je takový, protože tělo je slabé a musíme čekat, ale stav se stále zhoršuje, teď nás zase informovali, že játra jeví kapku zlepšení, ale nastoupil zápal plic, a to nám včera ještě lékař tvrdil, že dýchání je v naprostém pořádku, prosím, setkal se někdo tady s tím už? Je nějaká šance, že i tak vyčerpané tělíčko mé maminky dokáže nakonec bojovat? Jinak leží na JIP v Olomouci, kde mi to spíše připadá jak LDN, nemůžu bohužel s tím více dělat, jelikož se bojíme převozu. Děkuji moc za každou informaci.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je pacient dlouhodobě ležící a jeho tělo je oslabené, tak je zápal plic jednou z nejčastějších komplikací jakékoliv hospitalizace. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: