Císařský řez

Dobrý den, prodělala jsem císařský řez z důvodu aktivní ulcerozní kolitidy, většího mimča a problémy s kyčlemi po prvním spont. porodu. Nemohl řez naopak střevům uškodit? Srůsty nebo něčím jiným? Také by mě zajímalo, jak je vlastně velká jizva na děloze po zhojení. Chtěla jsem rodit normálně a teď mě mrzí, že jsem souhlasila s operací.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, všechno se ukáže až po delším čase, nelze předjímat. Věnujte se ted dítěti, zbytečně se neznepokojujte skutečnostmi, které se již nedají změnit a také nezapomínejte na svoje optimální podmínky pro odpočinek a nezanedbávejte lečbu a kontroly u lékařů.. ..Děložní jizva po SC bývá v pohodě, její velikost je definitivní až cca půl roku po porodu, můžete požádat svého gynekologa o její skontrolování - po této době, např. UZV (ultrazvukem) . Jakékoli potíže, problémy nebo bolesti konzultujte ale také vždy s gastroenterologem, který se stará o vaše základní onemocnění a tím je ulcerosní colitida. Odborné stránky najdete zde: www.strevni-zanety.cz. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: