Císařský řez

Dobrý den, čekáme již čtvrté dítě a předchozí dvě těhotenství skončili "císařem". První porod (červenec 2005) proběhl bez problémů. Při druhém porodu zjistili, že syn má zavrácenou hlavu a ještě ruku u hlavičky, tak narychlo provedli císaře (listopad 2007). Třetí porod byl o 18 měsíců později (květen 2009) a bylo mi řečeno, že i když je dítě ve vhodné poloze, je nutný císařský řez, protože je to brzo po sobě. Nyní čekáme čtvrté mimčo (tp-1.3.2015). Je nutný opět císařský řez? I po téměř 6ti letech? Předem děkuji za odpověď. L.K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Je vhodné respektovat současná doporučení, která praví, že žena po dvou císařských řezech by v dalších těhotenstvích měla rodit opět císařským řezem.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
10 věcí, které pomohou překonat ranní ztuhlost
Články: 10 věcí, které pomohou překonat ranní ztuhlost
Máte kvůli bolestem problém...
Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?
Články: Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?
Někdo by si mohl myslet, že...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zbavte se stresu a zastavte tak atopický ekzém
Články: Zbavte se stresu a zastavte tak atopický ekzém
Stres a atopický ekzém jdou...
Zdravotní tabu, o kterém se nemluví
Články: Zdravotní tabu, o kterém se nemluví
Mnoho z nás netuší, že...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: