Cisarsky rez ve 37.tt

Dobrý den, Obracím se na Vás s dotazem ohledně plánovaného císařského řezu. Jsem 15 měsíců po první sekci (poloha kp) a na ultrazvuku naměřili tloušťku jizvy 1,6 mm (vaginální měření). Subjektivně mě jizva bolí, ne k nevydržení, ale s rostoucím bříškem ji cítím stále víc (navíc musím nosit a zvedat 15meiscni dcerku) a lékařka v porodnici rozhodla, že nebudeme čekat déle. K podstatě mého dotazu: Termín porodu mám dle PM 23.9, dle UZ v prvním trimestru 29.9. Můj OG i lékaři v porodnici však tvrdí, že veškerá další (i předchozí) UZ vyšetření odpovídají termínu PM. Jde mi o to, že podle PM budu v den plánovaného řezu 38+1, ale dle UZ termínu jen 37+1.Četla jsem, že pokud se plánovaný SC dělá ve 37. týdnu, bývá mimi ohroženo plroblémy s dechem atd., je to pravda? Mám teď velké obavy, aby mimi nepřišlo na svět přílliš brzy. Nebylo by lepší prvést řez později? Je mimi ve 37+1 donošeno? A čím by reálně mohlo být ohrožené? Omlouvám se za dlouhý popis, ale mám strach... Děkuju za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Nedělejte si zbytečné starosti věřte vašim lékařům že pečlivě zváží všechny faktory a povedou řez tak a v takovém čase který bude pro vás i plod co nejšetrnější,vy se hlavně zklidněte. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: