Cistická fibróza

Dobrý den, dotaz se týká mého 2,5 letého syna. Cca před rokem se objevila 1.ataka obstrukční bronchitidy. Co měsíc, to problém s dýcháním (uzavřeno vždy jako obst.bronch., pneumonie nebo astma).Léčen 4x ATB. V případě obtíží dávám Ventolin. Sledován na alergologii (alergie na pyly a roztoče - medikace Xyzal, 2x2 pufy Flixotide, Singulair: bez efektu), chirurgii (retenční varlata), endokrinologii (nedostatek STH, čeká ho MR), kardiologii (zúžená levá větev plicnice-bez omezení). Provedena bronchoskopie průdušek, vyloučení GER - bez patologie. Proveden potní test - v normě. Syn se dost potí, na pyžamku i ložním prádle zůstavají bílé skvrny. Mohlo by jít o CF, i když byl potní test a bronch.průdušek v normě? Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, teoreticky by se cystickou fibrózu jednat mohlo, pokud ovšem všechny testy vyšly negativně, je pravděpodobnost poměrně malá. Doporučoval bych proto znovu kontrolu u dětského lékaře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: