Citalec 20

Dobrý den,procházím asi tři měsíce těžkými stresovými situacemi.Lékař mi předepsal citalec,ale po třech týdnech necítím zlepšení.Když se vyskytne nějaká další stresová situace začne mi od lopatek stoupat mravenčení až do hlavy a chce se mi zvracet.Užívám,jen vyjímečně ještě Lexaurin. Mám před rozvodem, může to být z toho?

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Citalopram je vynikající antidepresívum s protiúzkostnými účinky,vzhledem k mechanismu působení je nutné na nástup efektu vyčkat minimálně 2-3 týdny,při nedostatečné odpovědi je možné případně navýšit dávku či zvolit kombinaci s dalším psychofarmakem /nebo uplatnit další léky k podpoře účinku.../.Lexaurin nepatří mezi farmaka vhodná k pravidelné aplikaci. Žádný lék neodstraní realitu,nezmění člověka..V zásadě umožní posílit obranné mechanismy,chrání imunitní systém před vyčerpáním..Někdy se užívá obrazu deprese jako pohledu na svět skrz silně zašpiněné okno,antidepresívum odstraněním povlaku projasní pohled,místo černobílého vnímání nabídne vidět mnoho dalších odstínů..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+12 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: