Citalec

Zdravím.. nejdřív chci říct že s tím už nechci tady otravovat, ale mám pár otázek ještě. Zítra to proberu s psychiatrem a sem už psát nebudu. Takže jak koukám na nežádoucí ucinky tak se bojim celkem. Čtu tam halucinace stres a pod. Já to teď beru 4 dny a od první dne sem to pocítil. Nejdřív zívání druhej den takovej zmatek trochu třetí den to šlo celkem a dneska sem tam mě přepadne uzkost vyšši tlak bolest hlavy, ale hlavně neklid trhavé pohyby. Nevím jestli mám začít brát celej prášek už zítra. Protože doktorka rikala ze to mozná ani neucitim ty první 4 dny, ale já to citim celkem dost. Zitra se budu muset optat. Dneska sem píšu protože se bojím že to bude horší a horší.. kdy to odezní ty stresy a nervozita? Bojím se že to budu muset brát ty léky dlouho a nejak mě to poznamená.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Někdy se opravdu může stát,že člověk na protiúzkostné antidepresívum reaguje na počátku naopak zvýšením napětí.Pak je dobré buď snížit dávku na poloviční,nebo zvolit jiné antidepresívum.Příznaky odezní,nijak Vás to tedy natrvalo nepoznamená.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: