Citalec

Zdravím už tu nechcu obtěžovat, ale mám ještě otázku. Ted beru ten citalec týden a předevčítem jsem zvýšil dávku na celej 10. Jsem v pohodě občas takovej jako kdyby tlak zima mi je pořád a dnes v noci jsem měl zas paniku. Mám tu panickou poruchu. Už to snáším dobře třeba někdy ta panika příjde mám rychlej tep atd normál u paniky, ale štve mě že mám po celej den zvýšený tlak. Co mám dělat? I večer kolem 138/89 až 145/95..tep mám normální kolem 60 jen ten tlak kdybych neměl vysoký tak jsem v pohodě. Nevíte co mám dělat? Je to z toho citalecu. Ukončovat léčbu bych asi neměl že? Ale, co když to bude ještě horší s tím tlakem?

Odpověď odborníka:

Vaše hodnoty krevního tlaku jsou sice nad pásmem normálu,ale nejde o hodnoty dosahující hypertensních špiček.Sám rozhodně lék nevysazujte,pokud by se Váš krevní tlak nestabilizoval,pravděpodobně by Vám lékař doporučil jiné antidepresívum.Týdenní aplikace ještě nestačí k plnému rozvoji účinků léku,ten lze očekávat tak od 3.týdne-takže i častost Vašich panických atak by se měla snižovat..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: