Citalec

Dobrý den, ráda bych se zeptala na dotaz ohledně ad citalec. Byl mi nasazen na panickou poruchu, depersonilaci. Beru jej 4 tý týden. Pokrok maličký je, ovsem občasné záchvaty bezduvodne paniky, odcizení sebe sama, neschopnost jít ven, mě ještě prepadavaji. Beru dávku 30mg. (Zvýšení během 3 týdnů). Myslíte že ještě citalec plně nezačal účinkovat? V minulosti jsem brala seropram a perfektně zabral již po 2 týdnech, ovsem je fakt, že ani zdaleka jsem nebyla ve stavu jako nyní. Jsem z toho již velmi unavená. .trvá to příliš dlouho. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá paní Lucie, moc děkuji za důvěru. Léčba psychických poruch je vždy zcela individuálně specifická, každý člověk je naprostý originál. Preparát Citalec obsahuje účinnou látku citalopram, stejně jako originální lék Seropram. Někdy i záměna originálu za generikum ovlivní léčebnou odpověď. Každá episoda úzkosti a deprese je svým způsobem jiná, nová. Myslím, že Váš ošetřující psychiatr Vám neodmítne třeba neplánovanou konsultaci, rozhodně je možné medikaci modifikovat /jen by neměl do léčby zasahovat kdokoliv "zvenčí"/

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: