Citalec a pivo

Dobrý den, teď už beru jen Citalec desítku jednou denně na úzkosti a pevně věřím, že jej za několik měsíců budu moci vysadit úplně. Zatím se mi to nepodařilo. Ačkoli se mi zdá, že mě alkohol v malé míře neškodí na psychice, může mi jedna nebo dvě dvanáctky dvakrát týdně nějak uškodit po fyzické stránce? Někde jsem tu četl, že alkohol v žádném případě, že si tím můžu závažně poškodit játra. Nějak se mi to nezdá, ale sám tomu nerozumím, tak abych si skutečně ještě neuškodil.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Miroslave, ohledně léků a možných kontraindikací a následků, se poraďte s lékařem, který vám je předepsal. Mé doporučení je nekombinovat léky a alkohol v žádném případě. Už užívání léků samotných je zátěž pro Vaše organismus i játra a nesmí jej užívat lidé s jaterními potížemi. Rozumím tomu, že v horkém létě je pivo příjemný zvyk a jistě lze nahradit jiným zvykem, který je méně zdraví ohrožující a přitom příjemný. Věřím, že i s léky pracujete sám na sobě v rámci psychoterapie a hledáte pro sebe vhodné a možné způsoby žití.

PhDr. Sylvie Navarová
PhDr. Sylvie Navarová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: CETERAS - Centrum terapeutických služeb

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: