Citalec a psychika

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat.Přítel bere citalec 20mg.Nemá chuť k jídlu,zhubl,mám pocit,že zapomíná..Je určitým způsobem v klidu,ale někdy mám pocit,že nabírá na agresivitě a nebaví ho život.Bere ho měsíc a podle mě mu nedělá dobře.Můžete jen informativně poradit co s tím????Děkuji Katka

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Váš přítel by měl pohovořit o své reakci na antidepresívum s lékařem, který lék ordinoval. Citalopram je vynikající antidepresívum, ale každý člověk je originál, potřebuje přizpůsobit léčbu svým potřebám. Léčba depresivních a úzkostných poruch léky má jistě smysl, antidepresív je k dispozici více skupin- i pro Vašeho přítele se jistě najde to vhodnější pro jeho stav.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: