Citalec a tetanicky syndrom

Pani doktorka. Chcela by som sa poradit ohladom uzivania lieku Citalec. Trpim tetaniou vyrazneho stupna uz cca 2 roky ( priznaky ako napriklad: typicky tetanicky zachvat raz za obcas, pocas dna : svalova a celkova slabost, zaludocna nevolnost, zavrate, nervovo-svalove zasklby po celom tele, dychavicnost, bolest chrbtice ...). Liecba zacala magneziom vo vysokych davkach 5-6 tbl denne. co vsak bolo bohuzial nedostatocne a neurolog mi nasadil Citalec 10 rano. Uzivam ho uz 3.mesiac. zaciatky boli HROZNE,ale vydrzala som to, pretoze som dostala informaciu , ze na zaciatku liecby sa stav zvykne vyrazne zhorsit na urcitu dobu. Samozrejme, ze to po par tyzdnoch odislo. Ale aj napriek poctivemu uzivaniu citalecu uz takmer 3 mesiace, vacsina priznakov mi este ostala. samozrejme, ze nieco odoznelo, pripadne zoslablo,ale stale viem o tom, ze tetania je vsadepritomna... A vlastne otazka na Vas- je normalne, ze ucinok pri silnej tetanii moze nastupit az po niekolkych mesiacoch? Myslite, ze mam v liecbe pokracovat? Niekedy som uz zufala . Dakujem za odpoved.

Odpověď odborníka:

Martino, bylo ve Vašem případě vhodné zvýšit Citalec na 20mg jednou denně. Myslím si, že nejste dostatečně léčená správnou terapeutickou dávkou. Po dohodě se svým neurologem zvyště Citalec na 20mg ráno po snídani.Zpočátku by nízká dávka alprazolamu 0.25mg bya vhodná, po dvou týdnech vysadit.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: