Citalec nebo třezalka tečkovaná

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,mám nyní už 2.5leté dvojčata po IVF.Hned po porodu jsem od nich byla na měsíc odloučena,byly v inkubátoru.Když jim bylo osm měsíců,byla jsem totálně vyčerpaná,začala jsem brát citalec 20,1 tabletu denně.Brala jsem ho rok.Cca před dvěma měsíci,jsem si mylslela,že jsem opět těhotná,test byl však naštěstí negativní.Ale od té doby trpím pocitem strachu,skleslosti,nejde mi se z ničeho radovat,citím vnitřní chvění,třes a obavy že to nezvládám.Praktický lékař mi doporučil třezalku tečkovanou,beru ji již 5 týdnů a žádná změna.Mám vyčkat nebo si říci opět o citalec?Hned po novém roce jsem se objednala k psycholožce,budu nastupovat do zaměstnání,kde jsem vystavena tlaku,je to stresové prostředí,což mi taky moc nepřidá.Mám obavy,když se nyní cítím takto a musím se ke všemu nutit,jak to budu zvládat v zaměstnání. Děkuji za odpověď. H.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,velmi bych Vám doporučovala co nejdříve nasadit protiúzkostné antidepresívum-například citalopram/jsou i jiné látky../.Na třezalku bych nesázela,je vhodná jen pro opravdu lehké stavy.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x