Citalex 20

Dobrý den. Trpím astmatem, syn začal brat drogy a astma se mi zhoršuje. Na plicním oddělení mi doktorka předepsala citalex. Beru ho tři dny a mám ještě horší stavy než předtím. Jsem unavený, mívám nával, připadá mi že se nemůžu soustředit. Je to počáteční fáze, nebo mám citalec vysadit? Děkuji za odpověď Josef

Odpověď odborníka:

Krásný den- díky za inteligentní dotaz. Citalopram je velmi kvalitní protiúzkostné antidepresívum. Jako většina látek této skupiny, "zabírá" s jistým "zpožděním"- na plný rozvoj efektu je dobré vyčkat 2-3 týdny. Na počátku léčby mohou být paradoxně problémem některé nežádoucí účinky, které ale ustupují zároveň s rozvojem vlastního positivního působení. Někdy je možné nepříjemné stavy zmírnit titrací dávky- začínat s polovinou tabletky, případně přesunutím podání na večerní čas. Držím palce..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: