Citalon

Dobrý den, je mi 16 let a již dva roky užívám Sertivan 50 mg, 1 tabletku. Nyní mám ale kolapsové stavy a komoce mozkové a vše se svádí na psychosomatické potíže. Proto mi v nemocnici změnili prášky a nyní beru druhým týdnem Citalon 10 mg, 1 tabletku. Mám po tom kolapsů ještě více a je mi mnohem hůř. Ano, mohou to být vedlejší účinky, ale chci se zeptat, zda pro mě tento prášek není moc silný? Představa, že bych měla brát 20 mg, jak mi bylo předepsáno mě děsí.. Už takhle nemůžu normálně fungovat. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Nikolo. Dávat na kolapsové stavy a mozkovou komoci antidepresivum je,dle mé zkušenosti a názorů, doslova " mimo mísu". Pacienta s kolapsy mám poučit,že má hodně pít ,sportovat. ¨Po mozkové komoci je třeba postkomoční potíže " vyležet"- aspoň 1 týden. Pokud pacient má zájem o homeopatikum, naordinuji mu Hypericum perforatum nabo Arnicu. Je li Vám s antidepresivem hůře( což se vůbec nedivím:-),měl by Váš lékař doporučit jeho vysazení. U kolapsů byste měla být podrobně vyšetřena kardiologem( ECHO srdce a dle jeho výsledku pak třeba¨ vyšetření na nakloněné rovině). Psychogenní potíže se nemají léčit antidepresivy. Ptáte se proč? No... koukněte na přibalový leták-oddíl nežádolucí účinky:-)Antidepresiva kromě jiného jsou epileptogenní- můžete při jejich užívání dostat epilepsii..Řekli Vám o tom? Budete li chtít naordinovat režim,který u psychogenních potíží je nutný, napište si na moji adresu mens-sana@seznam.cz,rád odpovím. Přeji Vám vlídné šikovné lékaře, brzké uzdravení a děkuji Vám za důvěru. Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: