Citalopram a užívání magnezia

Dobrý den, už pravidelně několik let užívám Citalopram, zpočátku 20 mg, teď asi třičtvrtě roku 10 mg denně.V poslední době se mi objevilo brnění končetin a jazyka, záškuby po celém tělě, PL dopručil Vigantol, na neurologii mi předepsali Magnesium lactici 1 tbl. denně. Než dojdou k nějakým výsledkům bude to ještě nějakou dobu trvat. Můj problém je takový, že při užívání magnesia se mi problémy spíše zhoršují - přidala se rozechvělost a vnitřní neklid, což předtím nebylo. Nemůže to způsobovat kombinace magnesia, vit. D s Citalopramem? Myslím jako třeba náhlá změna hladiny Mg v krvi. Vím, že magnesium má na organismus spíše uklidňující vliv, proto to nechápu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená a milá paní Jitko, teoreticky máte naprostou pravdu a mně nezbývá, než s Vámi souhlasit – ale to Vám situaci neulehčí. Jako doktor bych se tedy ptal: nedostala jste se pod větší stresovou zátěž? Nečeká Vás něco, co Vás zneklidňuje? Neudály se ve Vašem životě nějaké změny, které jste dosud nezpracovala? Jestli ano, hleděl bych to co nejrychleji dořešit a pokud Vás to psychicky deptá, uvažoval bych o psychologické konzultaci. Jsou zde ale také jiné okolnosti, které mohou takový stav vyvolat a které stojí za to zkontrolovat. Je to především krevní tlak, pro jistotu EKG, podíval bych se (kdybych byl Váš lékař), jak vypadá krevní obraz a také některé ukazatele funkce štítné žlázy. Také bych Vás poslal na gynekologickou kontrolu. Držím Vám palce a přeji rychlé zlepšení stavu! Radkin Honzák

MUDr. Radkin Honzák, CSc.
MUDr. Radkin Honzák, CSc.

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
podobné potíže | Od: Martina | 3.9.2013 13:29
Dobrý den, já jsem brala cca 6 let cipralex, pak jsem
ho postupně vysadila, a objevily se u mě podobné
potíže - postupné záškuby na celém těle a jazyku a
občasné brnění. Nyní jsem opět pod antidepresivy,
tentokrát citalon, beru magnesii lactici, a potíže se
sice zmírnily, ale nevymizely. Veškerá dostupná
lékařská vyšetření byla negativní. Jestli chcete o
svém problému pohovořit, napište mi prosím na mail.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x