Citlivé a tvrdší varle

Dobrý den, je mi 15 let a před cca měsícem jsem byl na chirurgii s tvrdším varletem, doktor mě prohlédl a říkal, že podle pohmatu tam nic nenašel a tak mě objednal na ultrazvuk na ultrazvuku říkali něco, že je možná variloteka (jen jsem zaslechl) a ještě, že na každé straně mám 0,5cm cystu (prý nic závažného) a ted asi 15 dní po ultrazvuku a kontrole mi přijde, že to pravé varle je furt tvrdší než to levé, ale doktorovy prý ne, ale podle mého pohmatu mám furt takoví pocit a zase to levé varle, když si ho trošku prohmatám tak je to taková citliva bolest, ale jinak mi to ničemu nepřekáží ani nevadí, ale jen bych si byl rád jistý, co to může být. Děkuji za odpověď Honza.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ultrazvuk je suverénní a přesná metoda k vyloučení onemocnění varlete i nadvrlete. Pokud se jedná jen o drobnou varikokélU a cysty nadvrlete, není potřeba žádná léčba. V případě, že si něco na varleti nahmatáte doporučuji kontrolní vyšetření urologem. S pozdravem LM.

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: