Citlivost bakterií

Dobrý den, našli mi ureaplasma, udělali citlivost a nasadili podle toho atb. Konkrétně doxycyklin na 14 dní 2x 100 mg. Už jednou jsem tyto bakterie měla. Ten doxycykkin jsem brala nakonec ještě raději týden navíc, takže 21 dní. Je jisté, že když je na to udělaná citlivost, že se bakterie skutečně zabily? Teď týden pociťuji opět takové mírný dyskomfort, ale nechci věřit tomu, že by atb nezabrali když byli přímo na to určené. Nikde jsem se nskazit nemohla během měsíce. Děkuji :)

Odpověď odborníka:

Lečba by měla být dostatečná. Určitý dyskonfort často přetrvává, i když chlamidiové agens je pryč. Je způsoben pozánětlivými změnami na sliznici močové trubice. Zde je vhodný vysoký přijem tekutin, aby moč nebyla koncentrovaná a také dobrý efekt přináší např užívání Wobenzymu. Urologické čaje také nejsou naškodu. Doxycyklin je antibiotikum s účinkem na řadu mikrobů, i těch užitečných, a v důsledku protrahované léčby múže dojít ke změně poševního mikrobiálního prostředí. To způsobí obtíže gynekologické, někdy i výtok, mykozu a přetrvávající dráždění v pochvě i močové trubici. Pak je vhodné poradit se s gynekologem.

MUDr. Jiří Zima
MUDr. Jiří Zima

Specializace: Urologie
Pracoviště: Androregena spol. s.r.o. v poliklinice Parník, Praha 9 - Černý Most a NNF, Chirurgické odd., Praha 1

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: