Citlivost kůže po operaci

Dobrý den, mám 8 měsíců po korektivním zásahu - reoperaci - v oblasti kostěné části nosu (kůže byla při operaci chirurgicky uvolněna až do vzdálenosti cca 1 cm od infraorbitálního nervu, na obou tvářích). Po peraci jsem necítil kůži v oblasti kostěné části nosu a jednu polovinu nosu měkkého včetně poloviny špičky, operatér říkal, že je to běžný jev, do cca 3 měsíců odezní. Po 3 měsících se situace sice mírně zlepšila - začal jsem trochu cítit původně absolutně necitlivé oblasti - po 8 měsících od operace je však citlivost kůže v oblasti tvrdého nosu tak na 30 procentech původního stavu, levou stranu měkkéo nosu cítím beze změn, citlivost pravé je tak na cca 10 procentech. Při doteku prstem necítím nic, musím více přitlačit, aby byl prst trochu cítit. Pocit je to velmi zvláštní - jako bych velmi slabě cítil mnohem větší plochu, ne jen místo doteku. Přičemž pokud se do kůže skutečně silně štípnu, je vjem úplně stejný, jako na kůži jinak zdravé - cítím bolest stejné intenzity a přesné lokalizace. Je po 8 měsících od zákroku ještě reálné doufat v nějakou signifikantní úpravu tohoto stavu? Mohu v tomto ohledu nějak sám přispět? Znamená citlivost, i když snížená, že vedení nervu jako takového je v pořádku? (ve vztahu k přetnutí atp.). Mnohokráte děkuji za odpověď, se srdečným pozdravem Tom

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s největší pravěpodobností se jedná o poškození části nervu. Nemusíte mít však strach, částečná regenerace nervů trvá i několik let, částečné zlepšení je tedy stále ještě možné. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Záněty močových cest trápí mnohem častěji ženy
Články: Záněty močových cest trápí mnohem častěji ženy
Zánět močových cest je...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: