Citlivost srdce

Dobrý den, Občas mívám pocit tzv. přeskakování srdce a někdy vnímám že mi srdce více buší.Byl jsem na EKG a na echokardiografii. Obě dvě vyšetření byla v pořádku.Myslím si, že je to psychického původu (mám generalizovanou úzk.poruchu) kromě zmíněných obtíží vnímám občas tlak na hrudi, když jsem unavený nebo nepříjemný pocit při leknutí. Zajímalo by mě, jestli tyhle projevy mohou opravdu souviset s touto psychickou poruchou a především jestli není při takovéto zvýšené nervové citlivosti srdce nějak ohroženo a nehrozí nějaké vážnější komplikace v budoucnu? Děkuji předem za informace

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše potíže mohou být psychického rázu. Při rozrušení máte pocit bušení srdce, přeskakování srdce a bolesti na hrudi. Dlouhodobé napětí a stres jistě tělo poškozuje. Je vhodné se naučit relaxační techniky, aby se snížilo nervové napětí. Např. cvičením jógy.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: