Citlivý nárt

Dobrý den, už asi rok mě trápí problémy s chodidly. Vše začalo tím, že jsem začal pozorovat rozšíření přední časti chodidel, čímž se mi stala obuv nepohodlnou. Po koupi širší mě zanedlouho začaly boty pro změnu tlačit přes nárt, který se mi i nadále pomalu zvětšoval tak, že dnes si nejsem schopen pořídit už žádnou obuv, protože nárty i na mírný tlak reaugují až nepřiměřeným pálením, pocením a otokem žil. Na vnějších častech nártů kus po kotníkem mám navíc výrazné boule. Vliv by mohl mít i půl roku předcházející úraz koleních vazů. Ačkoliv podiatr na mým nohou nenachází až na mírnou plochost, kterou mám od dětství, nic zvláštního, byl bych rád, kdybych se dozvěděl alespoň možnost řešení. Předem děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Vyšetření nohou, rftg snímek, vyšetření plochosti nohou a to podélně a příčně na malém přístroji je nezbytné.Vhodné vyšetření svalstva nohy ultrazvukem. Je třeba pomýšlet i na to, že zde mohou být bolestivé úpony šlach nebo vazů, Podle nálezu léčba. Vhodná je i rehabilitace, nácvik stereotypu chůze, odvíjení plosky nohy, fyzikální léčba. Vhodné i chození bosky, doporučuje se po trávě, i přesto že funkce svalů plosky nohy je přčeceňována. Pokud by se jednalo o výrazné příčné plochonoží při bolestech připadá i operační ortopedické řešení

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x