Clarithromycin

V době kdy jsem brala antibiotikum Clarithromycin,do mě přítel ejakuloval.Užívám antikoncepci Velmari,už jsem dobrala všechny bílé tabletky a začala jsem brát nové plato.Po dobu,kdy jsem měla mít menstruaci(a od té doby) mě trápí bolesti v podbřišku,jako při menstruaci.Mohla bych být těhotná?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Tak jako mnohu jiných ATB i klarithromycin může snižovat účinnost hormonální antikoncepce, riziko je vyšší v první týdnu užívání antikoncepce. Doporučuje se opužít další metodu antikocepce během užívání antibiotik.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Můj partner má hepatitidu C – je to důvod k rozchodu?
Články: Můj partner má hepatitidu C – je to důvod k rozchodu?
Hepatitida C je poměrně...
Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Ztrácíte paměť? Rozpoznejte nemoc od obyčejného zapomínání
Užívání léků proti bolesti si dříve či později vybere svou daň
Rakovina ledvin
Články: Rakovina ledvin
Rakovina ledvin (renální...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Lymeská borrelióza může poškodit srdce
Články: Lymeská borrelióza může poškodit srdce
Pokud si včas nevšimneme...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: