Clexane při zranění kolene

Dobrý den, zranila jsem si koleno a dostala na něj nepohyblivou ortézu. Pan doktor mi dal v závislosti na tom, že beru hormonální antikoncepci injekce Clexane. Injekce jsou mi velmi nepříjemné, tak přemýšlím, že bych hormonální antikoncepci přestala brát. Povolí mi pak lékař přestat užívat injekce nebo raději ne? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při zvážení rodinné a osobní anamnézy (při vyloučení např. dědičné trombofilie), při Vašem mládí, při omezení hybnosti kolene na kratší dobu (cca 3 týdnů), při elevaci končetiny a při procvičování svalů, při dostatečné hydrataci, by po vysazení hormonální antikoncepce Váš lékař s postupným vysazením Clexanu mohl souhlasit . S pozdravem MUDr. Zdeněk Rezek

MUDr. Zdeněk Rezek
MUDr. Zdeněk Rezek

Specializace: Cévní chirurgie
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: