Clexane vs marihuana

Dotaz od: Jarka Publikováno: 15.1.2016 uLékaře.cz Dobrý den,zajímalo by mě,jaký dopad může mít sváteční užití marihuany při krátkodobé léčbě clexanem ( 14 dní aplikace injekcí po operaci nohy). Děkuji J. Odpověď odborníka: Pane, já drog nestuduji, jenom vím, že marihuana je prvním kontaktem pro další těžší drogy, takže nedoporučuji používat marihuanu a to v jakékoliv podobě! Jestli chcete řídit běžně auto, a nechcete mít drogy i v krvi, jestli nemáte nějaké bolesti v těle, aby jste si zklidnoval bolest marihuanovými látkami, tak nic takového ani pokusně nedělejte! Já jako lékař i léčitel s praxi 45 let Vám marihuanu nedoporučuji, protože znám osobně celou řadu lidí, jak dopadli, když to začali zkoušet s kouřením či jiným užíváním marihuány!, přeji Vám klidný život bez drog". Přejí Ván hodně zdraví, a nelaškujte i s užíváním alkoholu, kofeinu, nikotinu!, primář MUDr. Jan Miklánek Dr h.c. MUDr. Jan MiklánekMUDr. Jan Miklánek Specializace: Rehabilitace ..Tahle odpověď mě nejenže neuspokojila,ale celkem i rozzlobila! Jako bych se ocitla v 80.letech.. Není mi 12, experimenty s drogami mám za sebou 20 let,jen si nemyslím,že lehká konzumace 1-2x do roka je cesta k závislosti. Dočkám se tedy objektivní,rozumné odpovědi? Děkuji,Jarka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, patrně to nikdo nezkoumal, většinou se studie zabývají interakcemi mezi léky nebo účinky léku, ale ne interakcí mezi lékem a návykovou látkou. Patrně se obecně má za to, že se člověk chce buď léčit, anebo užívá drogy. Osobně bych - pokud jak říkáte, lehce konzumujete 1-2 x do roka - těch 14 dní vydržel bez marihuany. dr.kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: